استانداردهای جدید آزمون غذای کودک منتشر شد

  • شماره خبر: 6700
  • تاریخ: 23 مرداد 1397
  • تعداد بازدید: 3976

از بین آزمون‌ها و مقررات بسیار سختگیرانه محصولات غذایی در جهان، غذای کودک و غذای ویژه درمانی با مقررات برچسب‌گذاری بسیار دقیقی همراه هستند و با توجه به جمعیتی که این خدمات را دریافت می‌کنند چنین موضوعی تعجب‌آور نیست. استانداردهاي بين المللي جديد براي تامين نيازهاي توليدکنندگان منتشر شده است.

برچسب گذاری مواد غذایی به ندرت در مواردی مهم‌تر از مصرف کنندگان آسیب پذیر مانند نوزادان اعمال می‌شود. پس جای تعجب نیست که تولید کنندگان غذای کودک به مقررات جامع ملی و استانداردهای بین‌المللی مانند Codex Alimentarius پایبند باشند تا اطمینان حاصل شود که ترکیب غذایی مشخص شده برای هر محصول به دقت تعیین شده‌است.

Codex Alimentarius یا کدکس غذایی، برنامه مشترک استانداردهای غذایی است که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) تشکیل شده است و استانداردهای هماهنگ شده بین المللی غذایی را برای حفظ سلامت مصرف کنندگان تدوین کرده و شیوه‌های عادلانه در تجارت مواد غذایی ترویج می‌کند.

تعداد زیادی روش‌های آزمون وجود دارند اما تا کنون اندکی از آن‌ها در سطح بین‌المللی و براساس استانداردهای کدکس هماهنگ شده‌اند. به تازگی دو استاندارد بین‌المللی جدید برای تایید انطباق با قوانین برچسب گذاری مواد غذایی منتشر شده‌است که شیوه تحلیلی معتبر بین آزمایشگاهی جدیدی را فراهم می‌سازند.

استاندارد ISO 20635 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین C به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز اشعه ماوراء بنفش ((U)HPLC-UV) و ISO 20636 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین D توسط کروماتوگرافی مایع – طیف سنجی جرمی)، استانداردهای روش آزمون برای تقویت استانداردهای بین المللی کدکس برای غذای کودک و غذاهای ویژه درمانی مورد استفاده برای نوزادان هستند و در مقیاس جهانی می توانند به عنوان روش های مرجع برای حل اختلافات مورد استفاده قرار گیرند.

اریک کنینگز، هماهنگ کننده گروه کاری که استانداردها را تدوین کرده‌است گفت : این استانداردها برای تنظیم مقررات، آزمایشگاه‌های تجاری و همچنین تولید کنندگان غذای کودک و محصولات لبنی کاربرد دارند . آن‌ها  به شیوه‌ای موثر انطباق با مقررات ملی و بین‌المللی را نشان می‌دهند چرا که بیانگر یک روش آزمون هماهنگ بین‌المللی در راستای سایر سازمان‌های تدوین استاندارد در این مقوله مانند AOAC INTERNATIONAL و فدراسیون بین المللی لبنیات (IDF) هستند. دلیل تدوین این استانداردها عدم وجود مقررات هماهنگ مورد توافق کامل بین‌المللی و کمک به تضمین ایمنی و کیفیت محصولات برای مصرف کنندگان و نیز تسهیل تجارت در بازارهای جهانی بود.

استانداردهای  ISO 20635 و ISO 20636 دو نمونه از مجموعه استانداردهای بین‌المللی ایزو هستند که به عنوان بخشی از پروژه SPIFAN  (هیئت ذینفعان غذای کودک و تغذیه بزرگسالان)، به سرپرستی AOAC INTERNATIONAL و با همکاری ISO و IDF به منظور توسعه روش‌های استاندارد عملکرد و تجزیه و تحلیل برای 20 اولویت تغذیه‌ای یا بیشتر در غذای کودک و تغذیه بزرگسالان تدوین شده‌اند.

این استانداردها توسط گروه کاری WG 14 (ویتامین ها، کاروتنوئیدها و سایر مواد مغذی) از کمیته فنی ISO/TC34  محصولات غذایی، که دبیرخانه آن برعهده AFNOR (فرانسه) و ABNT (برزیل) است تدوین شده‌اند و از طریق فروشگاه ایزو در دسترس قرار دارند.

 

منبع: اخبار سایت ایزو

مترجم : آزاده علائی طالقانی


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از مراسم گرامیداشت یوم الله 22 بهمن و تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهید رجایی گزارش تصویری از راهپیمایی 22 بهمن و برگزاری غرفه سازمان ملی استاندارد در آن روز
گزارش تصویری از تجدید میثاق خانواده بزرگ استاندارد با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران-بهمن 97 گزارش تصویری بازدید نگارخانه هنری دانشگاه الزهرا
گزارش تصویری از امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه الزهرا(س) گزارش تصویری از بازدید همکاران وزارت امور خارجه از سازمان ملی استاندارد ایران
گزارش تصویری از گردهمایی مدیران ستادی و استانی سازمان ملی استاندارد ایران در دی ماه 1397 گزارش تصویری از تقدیر سازمان ملی استاندارد ایران در روز حمل و نقل
گزارش تصویری بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از خبرگزاری فارس گزارش تصویری از نمایشگاه عکس و گرافیک حمایت از کالای استاندارد ایرانی در فرهنگسرای خاوران
گزارش تصویری از برگزاری مراسم مربوط به هفته بسیج در سازمان ملی استاندارد ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد ایران از باغ موزه قصر و افتتاح نمایشگاه گرافیک و عکس حمایت از کالای ایرانی
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از هجدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی گزارش تصویری کتابگردی یک روزه استاندارد در هفته کتاب
گزارش تصویری بازدید از غرفه استاندارد در جشنواره سفره سلامتی خانواده من گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397
گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران دیدار نوروزی
بازدید پگاه همدان سفر به روسیه
شورای اداری همدان دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
تفاهم نامه همکاری بین اداره کل استاندارد چهارمحال و بختیاری و دانشگاه پیام نور امضا شد
عبدالله نظری، مدیر کل استاندارد استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به لزوم ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد در استان و در راستای اجرای قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، به منظور گسترش همکاری های علمی، فنی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در زمینه تدوین استانداردها، تفاهم ن...
سرپرست اداره کل استاندارد مرکزی با دادستان اراک دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان مرکزی : مهنازجعفریان، سرپرست اداره کل استاندارد استان با عباس قاسمی، دادستان شهر اراک  دیدار و گفتگو کرد. قاسمی در این دیدار، با اشاره ب...
تنها راه رسیدن به توسعه پایدار، استاندارد است
معاون نظارت بر اجرای استاندارد:
 وحید مرندی مقدم، در آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد و تقدیر از برگزیدگان و سرآمدان استاندارد در گلستان گفت: تنها راه رسیدن به توسعه پایدار را توسعه و نهادینه کردن استانداردها میدانم. وی با اشاره به قانون تق...
سازمان‌های بین‌الملل