استانداردهای جدید آزمون غذای کودک منتشر شد

  • شماره خبر: 6700
  • تاریخ: 23 مرداد 1397
  • تعداد بازدید: 1862

از بین آزمون‌ها و مقررات بسیار سختگیرانه محصولات غذایی در جهان، غذای کودک و غذای ویژه درمانی با مقررات برچسب‌گذاری بسیار دقیقی همراه هستند و با توجه به جمعیتی که این خدمات را دریافت می‌کنند چنین موضوعی تعجب‌آور نیست. استانداردهاي بين المللي جديد براي تامين نيازهاي توليدکنندگان منتشر شده است.

برچسب گذاری مواد غذایی به ندرت در مواردی مهم‌تر از مصرف کنندگان آسیب پذیر مانند نوزادان اعمال می‌شود. پس جای تعجب نیست که تولید کنندگان غذای کودک به مقررات جامع ملی و استانداردهای بین‌المللی مانند Codex Alimentarius پایبند باشند تا اطمینان حاصل شود که ترکیب غذایی مشخص شده برای هر محصول به دقت تعیین شده‌است.

Codex Alimentarius یا کدکس غذایی، برنامه مشترک استانداردهای غذایی است که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و سازمان بهداشت جهانی (WHO) تشکیل شده است و استانداردهای هماهنگ شده بین المللی غذایی را برای حفظ سلامت مصرف کنندگان تدوین کرده و شیوه‌های عادلانه در تجارت مواد غذایی ترویج می‌کند.

تعداد زیادی روش‌های آزمون وجود دارند اما تا کنون اندکی از آن‌ها در سطح بین‌المللی و براساس استانداردهای کدکس هماهنگ شده‌اند. به تازگی دو استاندارد بین‌المللی جدید برای تایید انطباق با قوانین برچسب گذاری مواد غذایی منتشر شده‌است که شیوه تحلیلی معتبر بین آزمایشگاهی جدیدی را فراهم می‌سازند.

استاندارد ISO 20635 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین C به وسیله کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مجهز به آشکارساز اشعه ماوراء بنفش ((U)HPLC-UV) و ISO 20636 (غذای کودک و تغذیه بزرگسال- تعیین ویتامین D توسط کروماتوگرافی مایع – طیف سنجی جرمی)، استانداردهای روش آزمون برای تقویت استانداردهای بین المللی کدکس برای غذای کودک و غذاهای ویژه درمانی مورد استفاده برای نوزادان هستند و در مقیاس جهانی می توانند به عنوان روش های مرجع برای حل اختلافات مورد استفاده قرار گیرند.

اریک کنینگز، هماهنگ کننده گروه کاری که استانداردها را تدوین کرده‌است گفت : این استانداردها برای تنظیم مقررات، آزمایشگاه‌های تجاری و همچنین تولید کنندگان غذای کودک و محصولات لبنی کاربرد دارند . آن‌ها  به شیوه‌ای موثر انطباق با مقررات ملی و بین‌المللی را نشان می‌دهند چرا که بیانگر یک روش آزمون هماهنگ بین‌المللی در راستای سایر سازمان‌های تدوین استاندارد در این مقوله مانند AOAC INTERNATIONAL و فدراسیون بین المللی لبنیات (IDF) هستند. دلیل تدوین این استانداردها عدم وجود مقررات هماهنگ مورد توافق کامل بین‌المللی و کمک به تضمین ایمنی و کیفیت محصولات برای مصرف کنندگان و نیز تسهیل تجارت در بازارهای جهانی بود.

استانداردهای  ISO 20635 و ISO 20636 دو نمونه از مجموعه استانداردهای بین‌المللی ایزو هستند که به عنوان بخشی از پروژه SPIFAN  (هیئت ذینفعان غذای کودک و تغذیه بزرگسالان)، به سرپرستی AOAC INTERNATIONAL و با همکاری ISO و IDF به منظور توسعه روش‌های استاندارد عملکرد و تجزیه و تحلیل برای 20 اولویت تغذیه‌ای یا بیشتر در غذای کودک و تغذیه بزرگسالان تدوین شده‌اند.

این استانداردها توسط گروه کاری WG 14 (ویتامین ها، کاروتنوئیدها و سایر مواد مغذی) از کمیته فنی ISO/TC34  محصولات غذایی، که دبیرخانه آن برعهده AFNOR (فرانسه) و ABNT (برزیل) است تدوین شده‌اند و از طریق فروشگاه ایزو در دسترس قرار دارند.

 

منبع: اخبار سایت ایزو

مترجم : آزاده علائی طالقانی


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397 گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران گزارش تصویری همایش معاونان و مدیران سازمان ملی استاندارد ایران در هتل بوتانیک گرگان
گزارش تصویری کارگاه کشوری طراحی گرافیک و کارتون : من کالای استاندارد ایرانی می خرم گزارش تصویری کتابگردی با طعم استاندارد
گزارش تصویری روز ملی کیفیت سفر ریاست محترم سارمان ملی استاندارد به استان چهارمحال و بختیاری
گزارش تصویری مراسم روز جهانی استاندارد نشست بین المللی کمیته فنی فولاد در تهران
هنرمندان پیشکسوت متولد مرداد و پویش کالای استاندارد ایرانی امضای تفاهم نامه همکاری بین استاندارد و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران شورای اداری همدان
سفر به روسیه بازدید پگاه همدان
دیدار نوروزی دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در اراک برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد  استان مرکزی: آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور سید علی آقازاده، استاندار، مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران ، علی اکبرکریمی وسیدمهدی مقدسی نمایندگان مردم اراک ، خنداب و کمیجان ، محمدرضا منصوری، نماینده مردم س...
آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در کهگیلویه و بویراحمد
 به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان کهگیلویه و  بویراحمد: آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور غلامرضا امینی، مدیرکل نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال،  جعفر گوهرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، ...
مراسم روز جهانی استاندارد در قزوین برگزار شد
با حضور معاون ارزیابی کیفیت
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان قزوین: مراسم روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای نمونه با حضور مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، منوچهر حبیبی، معا...
سازمان‌های بین‌الملل