اقدام در مورد ایمنی غذایی جهانی در آخرین شماره ISO focus

  • شماره خبر: 6506
  • تاریخ: 02 مرداد 1397
  • تعداد بازدید: 92

چرا ایمنی غذایی به صورت فراگیر در حال وقوع است؟ ما در یک اقتصاد غذایی جهانی زندگی می کنیم و بیشتر مردم، از مواد غذایی که با هدف تسهیل آماده‌سازی خوراک در خانه و رستوران‌ها از هزاران مایل دورتر به صورت عمده تولید و بسته بندی شده اند، خریداری و مصرف می‌کنند. این امر امکان رشد پاتوژن‌ها را افزایش می‌دهد و استانداردهای موادغذایی را که از سلامت عمومی محافظت کرده واثرات منفی اقتصادی و اجتماعی چنین بحرانی را کاهش می‌دهند، به سرمایه اصلی سازمان‌ها در کل زنجیره غذایی تبدیل می‌کند.

آخرین شماره ISO focus به استاندارد تازه منتشر شده ISO 22000:2018 درباره سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی می‌پردازد و اینکه چگونه این استاندارد می‌تواند چنین خطراتی را به حداقل برساند. با توافق بین‌المللی بین کارشناسان دولتی و صنعت، این استاندارد بین‌المللی پس از مدتها انتظار الزامات ایمنی روش غذای خوب را در سراسر جهان هماهنگ می‌کند. این استاندارد ابزار قدرتمندی برای مقابله با چالش‌های ایمنی مواد غذایی در جهان است.

اولیویه پیرا، مدیر عامل گروه AFNOR، در یادداشت مقدماتی خود می نویسد: « برای تامین محصولات با کیفیت و ایمن برای خوراک مصرف کنندگان، روش‌های آزمون بین‌المللی با هدف ایجاد شیوه‌های یکسان برای شناسایی آلودگی، بهینه سازی کنترل مواد غذایی و تضمین تجارت عادلانه در این استاندارد گنجانده شده‌است. ISO 22000 با موضوع مدیریت ایمنی غذایی به شرکت‌ها کمک خواهد کرد تا خطرات مرتبط با فعالیت‌های خود را شناسایی و کنترل نمایند.

امروزه، بیش از هر زمان دیگر، امنیت منابع غذایی موضوع نگرانی جهانی است. امنیت منابع غذایی از اقتصاد ملی، تجارت و گردشگری پشتیبانی می‌کند، به ایمنی غذا و تغذیه کمک می‌کند و موجب تقویت توسعه پایدار می‌شود. استانداردهای بین‌المللی ISO با ارائه یک دستورالعمل مشابه جهانی در زمینه کیفیت، ایمنی و سودمندی غذا اعتماد ایجاد می‌کنند.

ایزوفوکوس در شماره جولای / آگوست 2018، نظرات پژوهشگران برجسته، اندیشمندان پیشرو، متخصصان ایمنی غذا و کارشناسان استاندارد را مطرح می‌کند. همچنین به استانداردهای تازه و نوآورانه در زمینه گونه‌زایی گوشت و محصولات طبیعی می‌پردازد.

موضوعی که در این شماره به آن پرداخته می‌شود سهم ایزو در حل بسیاری از چالش های مربوط به مواد غذایی امروز، از جمله دستوالعمل‌های به روز و روش ایده‌آل برای تمامی سازمان‌ها در زنجیره تامین غذایی جهان است که راه‌حل‌های غذایی را به شکلی ایمن برای میلیون ها نفر فراهم می‌کند.

به عنوان کلام آخر، این شماره ایزو فوکوس مصاحبه‌ای اختصاصی با مدیر کیفیت شرکت دانمارکی موادغذایی KMC نیز ترتیب داده‌است. با در نظر گرفتن وضعیت جهانی غذا، ماریان دم اظهار داشت: "سازمان ایزو دارای مزیت بزرگ شناخت بین المللی است و امیدواریم که در این چالش موفق شود و کار را برای شرکت های بیشتری را در سراسر جهان آسان تر کند."

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تهدیدات جهانی و پیچیدگی‌های پیش روی زنجیره تامین مواد غذایی همراه با سایر حقایق جالب غذایی به تازه ترین شماره ISOfocus مراجعه کنید.

منبع: اخبار سایت ایزو
مترجم: آزاده علائی طالقانی


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397 گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران گزارش تصویری همایش معاونان و مدیران سازمان ملی استاندارد ایران در هتل بوتانیک گرگان
گزارش تصویری کارگاه کشوری طراحی گرافیک و کارتون : من کالای استاندارد ایرانی می خرم گزارش تصویری کتابگردی با طعم استاندارد
گزارش تصویری روز ملی کیفیت سفر ریاست محترم سارمان ملی استاندارد به استان چهارمحال و بختیاری
گزارش تصویری مراسم روز جهانی استاندارد نشست بین المللی کمیته فنی فولاد در تهران
هنرمندان پیشکسوت متولد مرداد و پویش کالای استاندارد ایرانی امضای تفاهم نامه همکاری بین استاندارد و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران شورای اداری همدان
سفر به روسیه بازدید پگاه همدان
دیدار نوروزی دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در اراک برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد  استان مرکزی: آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور سید علی آقازاده، استاندار، مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران ، علی اکبرکریمی وسیدمهدی مقدسی نمایندگان مردم اراک ، خنداب و کمیجان ، محمدرضا منصوری، نماینده مردم س...
آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در کهگیلویه و بویراحمد
 به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان کهگیلویه و  بویراحمد: آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور غلامرضا امینی، مدیرکل نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال،  جعفر گوهرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، ...
مراسم روز جهانی استاندارد در قزوین برگزار شد
با حضور معاون ارزیابی کیفیت
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان قزوین: مراسم روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای نمونه با حضور مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، منوچهر حبیبی، معا...
سازمان‌های بین‌الملل