بهبود سلامت با استانداردهای جدید برای اجاق‌های آشپزی پاک

  • شماره خبر: 6565
  • تاریخ: 08 مرداد 1397
  • تعداد بازدید: 104

هرساله میلیون ها نفر در معرض اثرات نامطلوب دود ناشی از پخت‌وپز در آتش باز یا اجاق‌های ساده با سوخت چوب، زغال و مدفوع حیوانات قرار می‌گیرند. مجموعه‌ دستورالعمل‌های بین‌المللی برای اجاق‌های آشپزی ایمن‌تر به همین منظور منتشر شده‌است.

حدود سه میلیارد نفر در سراسر جهان به اجاق‌های آلاینده و آتش‌ باز برای پخت غذای خانواده وابسته هستند. این روش‌ها نه تنها ناکارآمد هستند، بلکه دود مضر متصاعد شده می‌تواند خطر ابتلا به طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند سرطان ریه، ذات‌الریه و سکته را افزایش دهد و منجر به مرگ نزدیک به ۴ میلیون نفردر سال شود.

برای کمک به حل این مشکل، ایزو مجموعه‌ای از استانداردهای بین‌المللی و اسناد مرتبط برای آشپزی امن‌تر و پاکیزه‌تر را تدوین کرده‌است که زمینه را برای رشد و توسعه فناوری‌های موجود و جدید فراهم می‌کنند. این مجموعه شامل یک استاندارد بین‌المللی در زمینه آزمون آزمایشگاهی، یک گزارش فنی درباره واژگان خاص این موضوع و گزارش فنی دیگری برای معیار سنجش آزمون آزمایشگاهی است که دو مورد آن‌ به تازگی منتشر شده‌اند و سومی قرار است اواخر امسال منتشر شود.

Ranyee Chiang ، رئیس کمیته‌ تدوین استانداردها و مدیر سابق استاندارد، تکنولوژی و سوخت، پیمان جهانی اجاق‌های پاک را گام مثبتی برای این صنعت  دانست.

او گفت : " پیشرفت‌هایی صورت‌ گرفته است ، اما برای یک مساله جهانی که سه میلیارد نفر را تحت‌تاثیر قرار داده‌است ، ما باید اهداف جاه‌طلبانه‌ای داشته باشیم  .این استانداردها با ایجاد انگیزش به طراحان و شرکت‌ها در ارتقاء استانداردهای اجاق‌های آشپزی کمک می‌کنند و به تجارت فن‌آوری‌های جدید به نفع مصرف کنندگان شتاب می‌بخشند ."

استاندارد  ISO 19867-1( اجاق‌های پاک و راه‌حل‌های آشپزی پاک – پروتکل‌های هماهنگ آزمون آزمایشگاهی - قسمت 1: مجموعه آزمون استاندارد برای انتشار و عملکرد، ایمنی و دوام)، اولین استاندارد بین‌المللی برای آزمون اجاق‌های زیست توده (Biomass) است. طبق اصطلاحات و تعاریف ISO/TR 21276 (اجاق‌های پاک و راه‌حل‌های آشپزی پاک – واژگان)، این گزارش فنی جدید ، اصطلاحات دقیقی برای فناوری و آزمون اجاق‌های آشپزی ایجاد کرده و روش‌های ارزیابی و سنجش آزمایشگاهی برای ذرات و گازهای آلاینده‌ هوا ناشی از اجاق‌های آشپزی را تعیین می‌کند.

به زودی قسمت سوم این مجموعه بر پایه آزمون آزمایشگاهی و با هدف اجرای اختیاری، ماه آینده منتشر می‌شود. این استانداردها همراه با هم مجموعه کارآمدی از پروتکل‌های آزمون و روش‌های سنجش آزمایشگاهی برای آزمایش عملکرد اجاق‌های آشپزی در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی فراهم می‌کنند.

این اسناد در کمیته فنی ISO/TC 285 (اجاق‌های پاک و راه حل های آشپزی پاک) متشکل از برخی متخصصان برجسته جهان در حوزه اجاق‌های آشپزی و سوخت پاک، با تخصص ویژه در زمینه آزمون، طراحی، کسب و کار و سیاست گذاری تدوین شده‌است.

این کمیته به طور مشترک توسط ANSI ( ایالات متحده ) و KEBS (کنیا) و با مشارکت فعال سایر کشورهای در حال توسعه که با مقوله اجاق‌های پاک در ارتباط بسیار نزدیک هستند، اداره می‌شود.

ISO/TR 21276: 2018 و ISO 19867-1: 2018 از طریق نماینده یا فروشگاه ISO در دسترس قرار‌ دارند.

 

منبع: اخبار سایت ایزو

مترجم: آزاده علائی طالقانی


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از مراسم گرامیداشت یوم الله 22 بهمن و تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهید رجایی گزارش تصویری از راهپیمایی 22 بهمن و برگزاری غرفه سازمان ملی استاندارد در آن روز
گزارش تصویری از تجدید میثاق خانواده بزرگ استاندارد با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران-بهمن 97 گزارش تصویری بازدید نگارخانه هنری دانشگاه الزهرا
گزارش تصویری از امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه الزهرا(س) گزارش تصویری از بازدید همکاران وزارت امور خارجه از سازمان ملی استاندارد ایران
گزارش تصویری از گردهمایی مدیران ستادی و استانی سازمان ملی استاندارد ایران در دی ماه 1397 گزارش تصویری از تقدیر سازمان ملی استاندارد ایران در روز حمل و نقل
گزارش تصویری بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از خبرگزاری فارس گزارش تصویری از نمایشگاه عکس و گرافیک حمایت از کالای استاندارد ایرانی در فرهنگسرای خاوران
گزارش تصویری از برگزاری مراسم مربوط به هفته بسیج در سازمان ملی استاندارد ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد ایران از باغ موزه قصر و افتتاح نمایشگاه گرافیک و عکس حمایت از کالای ایرانی
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از هجدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی گزارش تصویری کتابگردی یک روزه استاندارد در هفته کتاب
گزارش تصویری بازدید از غرفه استاندارد در جشنواره سفره سلامتی خانواده من گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397
گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران دیدار نوروزی
بازدید پگاه همدان سفر به روسیه
شورای اداری همدان دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
تفاهم نامه همکاری بین اداره کل استاندارد چهارمحال و بختیاری و دانشگاه پیام نور امضا شد
عبدالله نظری، مدیر کل استاندارد استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به لزوم ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد در استان و در راستای اجرای قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، به منظور گسترش همکاری های علمی، فنی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در زمینه تدوین استانداردها، تفاهم ن...
سرپرست اداره کل استاندارد مرکزی با دادستان اراک دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان مرکزی : مهنازجعفریان، سرپرست اداره کل استاندارد استان با عباس قاسمی، دادستان شهر اراک  دیدار و گفتگو کرد. قاسمی در این دیدار، با اشاره ب...
تنها راه رسیدن به توسعه پایدار، استاندارد است
معاون نظارت بر اجرای استاندارد:
 وحید مرندی مقدم، در آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد و تقدیر از برگزیدگان و سرآمدان استاندارد در گلستان گفت: تنها راه رسیدن به توسعه پایدار را توسعه و نهادینه کردن استانداردها میدانم. وی با اشاره به قانون تق...
سازمان‌های بین‌الملل