جهان به معنای واقعی کلمه غرق در داده ها شده است. گردآوری، ذخیره سازی، فرآوری و استفاده از داده ها، صنعتی را به ارزش 5/70 میلیارد دلار بوجود آورده که تا سال 2027 سه برابر خواهد شد. در حالیکه این رشد سریع اتفاق جدیدی نیست، اما طوفان فناوریهای مورد نیاز مدام در حال تغییر است و گاهی توان همراهی با تغییرات را ندارد که سبب ایجاد بی نظمی و اختلال می شود.
برای رفع هر گونه سردرگمی و ایجاد پایه های مستحکم جهت رویارویی با چالشها و فرصتهای داده های بزرگ، اخیراً چند استاندارد جامع و دستور العمل فنی منتشر شده اند. مجموعه پنج قسمتی ISO/ IEC 20547 مرجع معماری داده های بزرگ، چارچوبی را ارایه می دهد که سازمانها با استفاده از آن بتوانند ساختار خود و اجرای داده های بزرگ را به طور موثر و پیوسته تشریح نمایند.
سازمانها در صورت استفاده صحیح از داده های بزرگ می توانند تصمیمات راهبردی مهم اتخاذ کنند و با صرفه جویی در وقت و منابع، قادر به درک بهتر گرایشات بازار و نیازهای مشتریان باشند. همچنین برای ابداعات جدید و ارایه راه حل برای مشکلاتی همچون تراکم ترافیک جاده ها، تشخیص و درمان پزشکی، ایمنی غذا و غیره روزنه هایی را خواهند گشود.
استانداردهای این مجموعه عبارتند از:
- ISO/IEC TR 20547-1، فناوری اطلاعات – مرجع معماری داده های بزرگ، بخش 1: چارچوب و فرایند به کارگیری
- ISO/IEC TR 20547-2، فناوری اطلاعات – مرجع معماری داده های بزرگ، بخش 2: موارد استفاده و الزامات مشتق شده
- ISO/IEC TR 20547-3، فناوری اطلاعات – مرجع معماری داده های بزرگ، بخش 3: معماری مرجع
- ISO/IEC TR 20547-4، فناوری اطلاعات – مرجع معماری داده های بزرگ، بخش 4: امنیت و حریم شخصی
- ISO/IEC TR 20547-5، فناوری اطلاعات – مرجع معماری داده های بزرگ، بخش 5: نقشه راه استانداردها
بخش های 1، 2، 3 و 5 استاندارد ISO/ IEC 20547 توسط کمیته فرعی 42 هوش مصنوعی و بخش 4 توسط کمیته فرعی 27 امنیت اطلاعات، امنیت سایبری و حفاظت حریم خصوصی تدوین شده اند که دبیرخانه های این کمیته ها به ترتیب بر عهده استاندارد آمریکا و آلمان قرار دارد. این دو کمیته فرعی زیر نظر کمیته فنی مشترک ISO/IEC JTC 1 فعالیت می کنند.
منبع: سایت ایزو
مترجم: سعید حسنی، روابط عمومی و امور بین الملل