در مورد آدامس بیشتر بدانیم

  • شماره خبر: 5675
  • تاریخ: 08 اردیبهشت 1397
  • تعداد بازدید: 339

آدامس فرآورده ای جویدنی است که مواد متشکله آن صمغ پایه ( طبیعی یا مصنوعی ) ،شکر ، گلوکزو یا شیرین کننده های مجاز خوراکی و مواد افزودنی مجاز خوراکی است که در شرایط بهداشتی و به شکل ها و اندازه های مختلف و همچنین انوا ع ساده ، طعم دار، مغزدار و یا پوشش دار تهیه وتولید شود

 

آدامس های با شکر:

 فرآورده ای است که در تهیه آن از شکر (به عنوان شیرین کننده ) استفاده می شود .

 

آدامس بدون شکر :

فرآورده ای است که در تهیه آن از شکر (به عنوان شیرین کننده) استفاده نمی شود .

 

آدامس کم شکر :

نوعی آدمس است که دران علاوه بر شکر از شیرین کنندهاستفاده می شود.

 

آدامس جویدنی :

این نوع آدامس دارای بافت یکنواخت و با قوام بوده و قابلیت جویدن دارد .

 

آدامس بادکنکی :

نوعی آدمس است که درآن علاوه بر شکر ازشیرین کننده استفاده می شود دارای بافت یکنواخت و با قوام بوده و قابلیت جویدن  و خاصیت باد شدن دارد.

 

مواد تشکیل دهنده آدامس

-   صمغ پایه مصنوعی

-   صمغ پایه طبیعی

-   شکر سفید

-   شیرین کننده ها و حجم دهنده های مجاز خوراکی مانند( ایزومالت ،سوربیتول ، مانیتول ، مالتیتول ،زایلیتول ،لاکتیتول ، استویول گلیکوزاید،مالتودکسترین ها ، پلی دکستروزها،فروکتوالیگوساکاریدها ،سوکرالوز ،آسه سولفام پتاسیم

-   طعم دهنده ها (رنگهای مجاز واسیدهای مجاز خوراکی  مانند اسید سیتریک ، اسید مالیک ، اسید تارتاریک  )

-   نرم کننده های مجاز خوراکی (سوربیتول ، لیسیتین ، گلیسیرین ، شربت مالتیتول و مینرال اویل )

-   براق کننده ها

-   نشاسته خوراکی

-   آنتی اکسیدان های مجاز خوراکی

-   استفاده ا زشیرین کننده آسپارتام در این فرآورده ممنوع است .

 

 بسته بندی آدامس

انواع آدامس باید در بسته های نو ، سالم ، تمیز، محکم و نفوذ ناپذیر نسبت به رطوبت قبلا استفاده نشده و از جنس مناسب و مجاز برای مواد خوراکی بسته ندی شود ،به طوری که فرآورده را تا هنگام مصرف از هر گونه تغییرات کمی و کیفی به خوبی محافظت کند و امکان دست کاری در آن نباشد .

آدامس باید در جعبه های مقوایی ، فیلم های پلاستیکی ، پاکت های کاغذی ، کیسه های پلاستیک و فیلم پلی پروپیلن بسته­ بندی و عرضه شود.

 

نکاتی که در هنگام خرید آدامس باید به آن توجه کرد:

-   نام و نوع فرآورده ( آدامس بادکنکی بدون شکر ، آدامس جویدنی کم شکر)

-   وزن خالص

-   نام و نشانی و علامت تجارتی تولید کننده/صادر کننده

-   نام مواد متشکله به ترتیب مقدار

-   شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

-   برای واردات نام کشور تولید کننده و صادر کننده فرآورده

-   تاریخ تولیدوانقضا

-   درج علامت استاندارد  بر روی آدامس اجباری و مهم است

-   آدامس باید به صورت یکنواخت بوده و فقط از یک نوع آن در یک بسته بندی استفاده شود

-   باید دارای بافت یکنواخت بوده و قابلیت جویدن داشته باشد

-   آدامس بادکنکی باید قابل باد شدن باشد

-   آدامس نباید به لفاف بسته بندی آن  بچسبد

-   آدامس نباید به دندان بچسبد


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از مراسم گرامیداشت یوم الله 22 بهمن و تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهید رجایی گزارش تصویری از راهپیمایی 22 بهمن و برگزاری غرفه سازمان ملی استاندارد در آن روز
گزارش تصویری از تجدید میثاق خانواده بزرگ استاندارد با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران-بهمن 97 گزارش تصویری بازدید نگارخانه هنری دانشگاه الزهرا
گزارش تصویری از امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان ملی استاندارد ایران و دانشگاه الزهرا(س) گزارش تصویری از بازدید همکاران وزارت امور خارجه از سازمان ملی استاندارد ایران
گزارش تصویری از گردهمایی مدیران ستادی و استانی سازمان ملی استاندارد ایران در دی ماه 1397 گزارش تصویری از تقدیر سازمان ملی استاندارد ایران در روز حمل و نقل
گزارش تصویری بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از خبرگزاری فارس گزارش تصویری از نمایشگاه عکس و گرافیک حمایت از کالای استاندارد ایرانی در فرهنگسرای خاوران
گزارش تصویری از برگزاری مراسم مربوط به هفته بسیج در سازمان ملی استاندارد ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد ایران از باغ موزه قصر و افتتاح نمایشگاه گرافیک و عکس حمایت از کالای ایرانی
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از هجدهمین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی گزارش تصویری کتابگردی یک روزه استاندارد در هفته کتاب
گزارش تصویری بازدید از غرفه استاندارد در جشنواره سفره سلامتی خانواده من گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397
گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران دیدار نوروزی
بازدید پگاه همدان سفر به روسیه
شورای اداری همدان دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
تفاهم نامه همکاری بین اداره کل استاندارد چهارمحال و بختیاری و دانشگاه پیام نور امضا شد
عبدالله نظری، مدیر کل استاندارد استان چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به لزوم ترویج و توسعه فرهنگ استاندارد در استان و در راستای اجرای قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان ملی استاندارد ایران، به منظور گسترش همکاری های علمی، فنی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در زمینه تدوین استانداردها، تفاهم ن...
سرپرست اداره کل استاندارد مرکزی با دادستان اراک دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان مرکزی : مهنازجعفریان، سرپرست اداره کل استاندارد استان با عباس قاسمی، دادستان شهر اراک  دیدار و گفتگو کرد. قاسمی در این دیدار، با اشاره ب...
تنها راه رسیدن به توسعه پایدار، استاندارد است
معاون نظارت بر اجرای استاندارد:
 وحید مرندی مقدم، در آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد و تقدیر از برگزیدگان و سرآمدان استاندارد در گلستان گفت: تنها راه رسیدن به توسعه پایدار را توسعه و نهادینه کردن استانداردها میدانم. وی با اشاره به قانون تق...
سازمان‌های بین‌الملل