در مورد آدامس بیشتر بدانیم

  • شماره خبر: 5675
  • تاریخ: 08 اردیبهشت 1397
  • تعداد بازدید: 287

آدامس فرآورده ای جویدنی است که مواد متشکله آن صمغ پایه ( طبیعی یا مصنوعی ) ،شکر ، گلوکزو یا شیرین کننده های مجاز خوراکی و مواد افزودنی مجاز خوراکی است که در شرایط بهداشتی و به شکل ها و اندازه های مختلف و همچنین انوا ع ساده ، طعم دار، مغزدار و یا پوشش دار تهیه وتولید شود

 

آدامس های با شکر:

 فرآورده ای است که در تهیه آن از شکر (به عنوان شیرین کننده ) استفاده می شود .

 

آدامس بدون شکر :

فرآورده ای است که در تهیه آن از شکر (به عنوان شیرین کننده) استفاده نمی شود .

 

آدامس کم شکر :

نوعی آدمس است که دران علاوه بر شکر از شیرین کنندهاستفاده می شود.

 

آدامس جویدنی :

این نوع آدامس دارای بافت یکنواخت و با قوام بوده و قابلیت جویدن دارد .

 

آدامس بادکنکی :

نوعی آدمس است که درآن علاوه بر شکر ازشیرین کننده استفاده می شود دارای بافت یکنواخت و با قوام بوده و قابلیت جویدن  و خاصیت باد شدن دارد.

 

مواد تشکیل دهنده آدامس

-   صمغ پایه مصنوعی

-   صمغ پایه طبیعی

-   شکر سفید

-   شیرین کننده ها و حجم دهنده های مجاز خوراکی مانند( ایزومالت ،سوربیتول ، مانیتول ، مالتیتول ،زایلیتول ،لاکتیتول ، استویول گلیکوزاید،مالتودکسترین ها ، پلی دکستروزها،فروکتوالیگوساکاریدها ،سوکرالوز ،آسه سولفام پتاسیم

-   طعم دهنده ها (رنگهای مجاز واسیدهای مجاز خوراکی  مانند اسید سیتریک ، اسید مالیک ، اسید تارتاریک  )

-   نرم کننده های مجاز خوراکی (سوربیتول ، لیسیتین ، گلیسیرین ، شربت مالتیتول و مینرال اویل )

-   براق کننده ها

-   نشاسته خوراکی

-   آنتی اکسیدان های مجاز خوراکی

-   استفاده ا زشیرین کننده آسپارتام در این فرآورده ممنوع است .

 

 بسته بندی آدامس

انواع آدامس باید در بسته های نو ، سالم ، تمیز، محکم و نفوذ ناپذیر نسبت به رطوبت قبلا استفاده نشده و از جنس مناسب و مجاز برای مواد خوراکی بسته ندی شود ،به طوری که فرآورده را تا هنگام مصرف از هر گونه تغییرات کمی و کیفی به خوبی محافظت کند و امکان دست کاری در آن نباشد .

آدامس باید در جعبه های مقوایی ، فیلم های پلاستیکی ، پاکت های کاغذی ، کیسه های پلاستیک و فیلم پلی پروپیلن بسته­ بندی و عرضه شود.

 

نکاتی که در هنگام خرید آدامس باید به آن توجه کرد:

-   نام و نوع فرآورده ( آدامس بادکنکی بدون شکر ، آدامس جویدنی کم شکر)

-   وزن خالص

-   نام و نشانی و علامت تجارتی تولید کننده/صادر کننده

-   نام مواد متشکله به ترتیب مقدار

-   شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

-   برای واردات نام کشور تولید کننده و صادر کننده فرآورده

-   تاریخ تولیدوانقضا

-   درج علامت استاندارد  بر روی آدامس اجباری و مهم است

-   آدامس باید به صورت یکنواخت بوده و فقط از یک نوع آن در یک بسته بندی استفاده شود

-   باید دارای بافت یکنواخت بوده و قابلیت جویدن داشته باشد

-   آدامس بادکنکی باید قابل باد شدن باشد

-   آدامس نباید به لفاف بسته بندی آن  بچسبد

-   آدامس نباید به دندان بچسبد


گزارش تصویری آرشیو
گزارش تصویری از برگزاری مراسم روز جهانی استاندارد سال 1397 گزارش تصویری از حضور دبیرکل ایزو در ایران
گزارش تصویری از بازدید رییس سازمان ملی استاندارد از باشگاه خبرنگاران گزارش تصویری همایش معاونان و مدیران سازمان ملی استاندارد ایران در هتل بوتانیک گرگان
گزارش تصویری کارگاه کشوری طراحی گرافیک و کارتون : من کالای استاندارد ایرانی می خرم گزارش تصویری کتابگردی با طعم استاندارد
گزارش تصویری روز ملی کیفیت سفر ریاست محترم سارمان ملی استاندارد به استان چهارمحال و بختیاری
گزارش تصویری مراسم روز جهانی استاندارد نشست بین المللی کمیته فنی فولاد در تهران
هنرمندان پیشکسوت متولد مرداد و پویش کالای استاندارد ایرانی امضای تفاهم نامه همکاری بین استاندارد و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
تقدیر از برگزیدگان پوستر روز جهانی استاندارد صعود کوهنوردان سازمان ملی استاندارد به قله دماوند
چهلمین اجلاس کدکس غذایی در ژنو جلسه آینده نگاری و نظریه پردازی سلامت
همایش روز جهانی اندازه شناسی نیره پیروزبخت به عنوان مهندس برجسته معرفی شد
نشست با طنزپردازان امضا یادداشت تفاهم میان ایران و ارمنستان در زمینه حلال
گردهمایی رابطین روابط عمومی سازمان ملی استاندارد ایران شورای اداری همدان
سفر به روسیه بازدید پگاه همدان
دیدار نوروزی دیدار رییس سازمان با استاندار گلستان
بازدید از واحد تولید محصولات لبنی پگاه - استان گلستان افتتاح مجموعه اداری - آزمایشگاهی استاندارد گلستان
منتخب استان‌ها آرشیو
آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در اراک برگزار شد
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد  استان مرکزی: آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور سید علی آقازاده، استاندار، مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران ، علی اکبرکریمی وسیدمهدی مقدسی نمایندگان مردم اراک ، خنداب و کمیجان ، محمدرضا منصوری، نماینده مردم س...
آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در کهگیلویه و بویراحمد
 به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان کهگیلویه و  بویراحمد: آئین گرامیداشت روز جهانی استاندارد با حضور غلامرضا امینی، مدیرکل نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال،  جعفر گوهرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری، ...
مراسم روز جهانی استاندارد در قزوین برگزار شد
با حضور معاون ارزیابی کیفیت
به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان قزوین: مراسم روز جهانی استاندارد و تجلیل از واحدهای نمونه با حضور مسلم بیات، معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران، منوچهر حبیبی، معا...
سازمان‌های بین‌الملل